Poster za dečiju sobu: You Are My Sunshine (besplatno!)

Evo jednog lepog printa za sobu vašeg deteta, iz kreativne "kuhinje" Mini Learners-a! Možete ga preuzeti potpuno besplatno, OVDE, a zatim ga isprintati u najbližoj kopirnici. :-)

Ovo, takođe, može biti i super poklon za rođenje bebe ili rođendan nekog deteta, mada ga naravno možete pokloniti i nekoj odrasloj osobi koju volite. Isprintajte poster i stavite u neki lep ram i eto kreativnog i interesantnog poklona!

Photo and post idea:  hello, Wonderful

Photo and post idea: hello, Wonderful

Interesantan Kickstarter: Octopus, sat za decu

Evo jednog zanimljivog proizvoda za decu na Kickstarter-u! U pitanju je sat koji se zove Octopus i koji je, kako u opisu na stranici stoji, prvi sat koji funkcioniše po principu prikazivanja ikonica sa ciljem da deca steknu pojam o vremenu i dobre navike. U pitanju je sat koji podstiče nezavisnost i odgovornost i jača samopouzdanje.

Namenjen je deci od 3 do 8 godina, mada ga mogu koristiti i starija deca. Osim toga, deci sa posebnim potrebama, ovaj sat može olakšati svakodnevno obavljanje aktivnosti.

Sat "raste" zajedno sa vašim detetom i pruža tri opcije.Za najmlađu decu predviđeno je podešavanje na ikonice koje su povezane sa vremenom i koje decu podsećaju da je vreme za određenu aktivnost. Druge dve opcije su analogno i digitalno prikazivanje vremena namenjene za uzrast dece kada zaista počinju da gledaju na sat poput odraslih.

Predviđeno je da će se satovi naći u prodaji u martu 2017. godine.

Pogledajte više o svemu na njihovoj zvaničnoj Kickstarter stranici.

(photos taken from official Kickstarter page)

Uradi sam: Insekti :-)

Andrej obožava kada se igra sa nekim, ali, isto tako, jako lepo ume da se igra sam. To je nešto na čemu smo radili, jer je svojevremeno insistirao da se neko igra sa njim. Vremenom, uz podsticaje s naše strane (i blago odbijanje poslušnosti :-), naučio je da se igra sam i da u tome uživa. Dok je isključivo hteo da se igra sa nama, mi smo bili ti koji su pričali priču, bilo da se radi o životinjama, vozovima i sl. ("i onda je slon skočio u jezero i poprskao lava..." - sve vam je jasno :-). Međutim, kada je naučio da se igra sam, mašta mu je neviđeno proradila i sada, dok radim nešto drugo, obožavam da ga gledam dok se igra i slušam kako sebi u bradu mrmlja šta ko od životinja radi i šta se dešava....to je tako slatko!

No, povremeno, obično negde između 19:30 i 20:30, odnosno između večere i spavanjca, ume da se požali da se svega izigrao, ali da bi još nešto "da radi" pre nego što ode na spavanje. Ha, mom to the rescue! Tu stupaju na scenu moji "kreativni projekti"  :-)

Uglavnom ugrabimo nešto što imamo kod kuće i stvaramo. Naravno, ponekad i unapred kupim nešto za šta mislim da će nam kad tad trebati, ali uspevamo da se snađemo i sa onim što imamo u tom trenutku.

Tako su pre neki dan došli na red ovi insekti :-). Zaista je jednostavno! Od materijala smo koristili: zelene štapiće (kupljeni kod Kineza, ali možete umesto toga skupljati štapiće od sladoleda ili izrezati neki karton koji imate kod kuće), kolaž papir, dugmad, foliju, kartonske kolutove koji su ostali od toalet papira. Naravno, potrebni su vam i lepak i makaze.

Andrej se super zabavio, bio je jako ponosan na ono što je napravio, a i ja sam uživala! :-)

Pretrpanost i odakle početi borbu protiv iste :-)

Kod mene trenutno pomalo vlada pretrpanost - ponekad imam utisak da će nas stvari zamoliti da se iselimo :-). Po prirodi sam "skupljač" i neko ko je do skoro čuvao kolekciju pozivnica za rođendane iz vrtića, a da ne govorimo o vežbankama za pismene iz ruskog jezika iz osnovne, garderobi iz srednje škole, sveskama sa fakulteta i sličnim stvarčicama. Dosta toga sam morala da se odreknem kada smo se useljavali u novi stan i to mi je strašno teško palo, ali moram da priznam da je, u suštini, sjajan osećaj kada napravite red i stvorite prostor za nove uspomene. Mislim, i dalje bih volela da mogu sve što volim da sačuvam, ali, znajući da je to nemoguće, sada se lakše rastajem sa stvarima i čak uživam u pogledu na police koje su sređene i na kojima čak ima mesta. Ok, priznajem, sada smo ponovo u fazi pretrpanosti i "police na kojima ima mesta" trenutno ne postoje u našem stanu, ali posvetiću leto tome, so, don't judge me :-)

Osim gore pomenutog, kod mene pomalo vlada haos i u virtuelnom svetu, tj. u vezi sa mojim email-om. Toliko nekih gluposti primim dnevno, da ponekad promašim regularni i bitni email. Ne računajući spam, tu je gomila dnevnih alert-ova i newsletter-a, na koje sam se svojevremeno prijavila, ali koji mi više nisu potrebni ili su postali van kontrole skroz. Oslobađanje od istih je totalni smor koji traje sto godina, gde morate da kliknete na "unsubscribe" na svakom, pa da opet potvrdite putem mejla, mislim, traje sto godina i što je najgore - izgleda da to uopšte ne funkcioniše pošto sam to uradila više puta za više sajtova i njihovi mejlovi su nastavili da mi stižu.

Zato sam se jako obradovala kada sam na internetu slučajno saznala za Unroll.me, servis koji vam omogućava da se besplatno, kroz par klikova oslobodite primanja svih neželjenih mejlova. Užasno je jednostavno za korišćenje, a ceo proces traje 5 minuta, možda i kraće. U nekom trenutku vam traži da podelite sa prijateljima na fejsu da koristite Unroll.me kao uslov da se dovrši akcija do kraja i, iako to baš ne volim, ja sam to uradila, i kako bih završila proces i kako bi moji prijatelji saznali za ovo. Uglavnom, na početku sam bila skeptična i nisam verovala da će gluposti prestati da mi stižu, međutim, evo, nekoliko dana kasnije, moj inbox je čist i stižu samo mejlovi koje sam želela da nastave da dolaze.

Anyway, možda ste vi već znali za ovo, iako se meni čini da sam otkrila Ameriku, ali ako niste - nema na čemu! :-)

Borba protiv pretrpanosti na svim nivoima, za 2016. godinu je počela! :-)

Photo: free images via  pexels.com

Photo: free images via pexels.com