Odlična knjiga za mališane koji uče da govore

Valentina mnogo voli knjigice. Najviše voli da ih sve povadi sa polica i razbaca po sobi :-). Haha. Ok, ali pored toga, ona zaista voli i da ih "čita". Omiljeni momenat za prelistavanje knjiga joj je dok jede u svojoj bebi stoličici. To je posebno bilo aktuelno u periodu dok sam je za svaki obrok hranila, pa su joj ručice bile slobodne i mogla je da se zabavi prelistavajući knjige.

Ona je vrlo rano počela da govori - već sa deset meseci je rekla "mama" i od tada je svaki dan napredovala. Danas je napunila 21 mesec i već sklapa cele rečenice, a knjige i dalje obožava.

Od momenta kada je izgovorila prvu reč, pa do danas, jedna knjiga se izdvaja kao omiljena. To je knjiga "Moj prvi slikovni rečnik srpskog jezika", Violete Babić, u izdanju Kreativnog centra.

Na knjizi piše da je namenjena deci predškolskog uzrasta, između 5 i 7 godina starosti, i to je knjiga koju je Andrej dobio na poklon za 4. rođendan, ali Valentina je obožava od prvog momenta kad je otkrila.

U knjizi je obrađeno oko 1500 reči, kao i scena iz svakodnevnog života i sjajna je za učenje prvih reči. Valentina je obožavala da prstićima pokazuje slikice, a ja da izgovaram reči, a onda smo posle nekog vremena zamenile uloge i ja sam pokazivala prstima reči i situacije u knjizi, a ona ih je izgovarala, odnosno opisivala.

Ukoliko ste u fazi učenja prvih reči sa svojim detetom ili imate neku bebu za koju tražite koristan poklon, definitivno preporučujem ovu knjigu!

Mama izlazi večeras: Plišana haljina boje vina

Mamice, kako idu izlasci? Ima li ih? :-) Ove crvene plišane haljine ili ove pink neće zauvek da čekaju! :-) Nisu skupe, a shipping je free! Meni je posebno za oko zapala ova boje vina.

Ako se odlučite za neki izlazak, imam da vam preporučim jedno super mesto koje sam nedavno otkrila - Lemon Chili! To je splav na dunavskom keju odmah preko puta Grand Casino-a Beograd. Enterijer je veoma zanimljiv, klopa odlična (Cezar salata je savršena!), cene ok, a ono što mi se najviše dopalo jeste to da muzika nije preglasna i naporna. Dakle, čućete sagovornika :-), i uživati u opuštenoj atmosferi. E da, konobari su jako, jako ljubazni, nema presije i namrgođenosti.

U produžetku su neki predlozi za šoping i malo ugađanja sebi :-) Have fun! ;-)

Photo credit: sve fotografije su sa zvanicnih sajtova

Photo credit: sve fotografije su sa zvanicnih sajtova

*1. Rosegal haljina

*2. Lotta from Stockholm klompe

*3. Ruby Woo karmin

*4. This Is Her! parfem

*5. Lemon Chili

** Post je sponzorisao Rosegal. Pogledajte njihova sniženja OVDE.