Jedna interesantna knjiga za mališane

Surfujući po internetu ostala sam zadivljena kada sam ugledala koricu knjige "Over the Ocean" koju je napisao Taro Gomi. Oduševio me je njen dizajn - tako jednostavan, a tako privlačan! Prosto vas vuče da kupite knjigu i saznate šta se krije unutra.

Fotografija preuzeta sa sajta amazon.com

Fotografija preuzeta sa sajta amazon.com

Taro Gomi je poznati japanski pisac i ilustrator dečijih knjiga i do danas ih je objavio preko 350, a veliki broj njih su prevedene i na druge jezike.

Knjiga "Over the Ocean" prvi put je objavljena 1979. godine, a novo izdanje postaće dostupno 17. maja ove godine.

Glavna junakinja je jedna devojčica, koja stoji na obali okeana i posmatra pučinu, pitajući se šta se krije tamo "iza okeana", odnosno na drugoj obali. Na 36 strana, devojčica mašta i pita se da li se iza okeana kriju, oblakoderi, farme, gradovi, brodovi natovareni igračkama ili možda neko sličan njoj, a Gomijeve ilustracije doprinose dinamici priče i podstiču dečiju maštu posebno svojim specifičnim koloritom.

Knjiga je na engleskom jeziku i namenjena je deci uzrasta od 2 do 4 godine. Iz štampe izlazi u maju, ali je već sada možete poručiti putem Amazona ili sajta Bookdepository (kod njih je free shipping!)

Fotografija preuzeta sa sajta amazon.com

Fotografija preuzeta sa sajta amazon.com

Fotografija preuzeta sa sajta amazon.com

Fotografija preuzeta sa sajta amazon.com

Fotografija preuzeta sa sajta amazon.com

Fotografija preuzeta sa sajta amazon.com

Uradi sam: Leteće bubice

"There's no shame in my game" je rečenica koja najbolje opisuje moje novopronađeno samopouzdanje kada su u pitanju DIY projekti koji se mogu raditi sa decom. Dakle, kao što sam više puta ponovila, ja sam od onih koji imaju "nula" talenta za bilo kakvo pravljenje nečega rukama, bilo kakav DIY kreativnog tipa i klasični sam primer Pinterest fail-a. No, nešto sam se u poslednje vreme oslobodila i opustila - nije važno da to izgleda savršeno, bitno je da se mi zabavljamo. :-)

Zato smo pre nekoliko dana pravili ove leteće bubice :-). Veoma je jednostavno, a deci bude strašno zabavno.

Potrebno vam je:

- Poklopci za flaše - mi smo skupljali ove sa flaša Rosa vode (jedno vreme skupljate i onda pravite)

- Lepak

- Flomasteri

- Beli papir

- Kolaž papir

- Makaze

IMG_6837.JPG

 

Na belom papiru vi iscrtajte krila i isecite ih (onoliko krila koliko čepova). Zatim dajte svom mališanu da ih oboji kako god želi. Potom dozvolite detetu da stavlja lepak na krila i lepi ih na čepiće. Zatim od belog kolaž papira isecite onoliko belih kružića koliko ima čepova, otprilike nešto manjeg prečnika nego što je čep. Nakon toga, isecite duplo veći broj malih crnih kružića (oči). Zatim, vi odlepljujte kolaž papir (malo je teže to za malo dete, ali ako ono može neka radi i to), a dete neka lepi - po jedan beli krug na svaki čep i po dva mala, crna kruga koji će predstavljati oči. Na kraju, neka dete flomasterima iscrta bubicama nosić i usta.

Voila! :-)