Čarobno novo mesto za decu

Andrej je opčinjen morskim svetom! Obožava sve u vezi sa morima i okeanima, fasciniran je ajkulama, kitovima i džinovskim lignjama i zainteresovan je da uvek saznaje nove i nove stvari. Nije ni čudo, jer, i ja sam luda za morem, a da ne pričamo o tome da mi je ceo život omiljeni crtani Mala sirena :-) ;-)

Upravo zbog toga bila sam oduševljena kada sam saznala da u Beogradu postoji mesto koje se zove "Javni akvarijum i tropikarijum"! Mesto je otvorila grupa entuzijsta sa željom da sve zainteresovane, a posebno decu, upoznaju sa lepotama ovog sveta, pa tako tamo možete videti razne ribice, zmije, pacove, iguane, ptice i mnogo toga drugog. Ako je vaše dete volelo crtać Dory, oduševiće se kad vidi pravu "Dory" :-) A i Nemo je tu! :-)

Ulaz je besplatan, ali s obzirom na to da se ovo mesto izdržava od donacija, poželjno je ostaviti koliko možete (preporuka je 200 dinara za odrasle i 100 za decu, ali nije obavezno).

Osim toga, mesto ima i biskopsku salu, a u planu su i brojne radionice za decu.

Adresa je Milenka Vesnica 3. Radno vreme je, radnim danima od 12 do 20h, a vikendom od 9 do 16h.

Definitivno vam preporučujem ovo mesto - Andrej je bio oduševljen, a i ja zajedno s njim! (možda, samo možda, sam jednom i ciknula od sreće i to kad sam ugledala OVU ribicu!) :-)

Ako zelite da ih pratite Javni akvarijum i tropikarijum na Facebook-u, OVDE je njihova stranica.

p.s. Hvala MamaJo za preporuku! :-)