73 Questions

Da li ste čuli za "73 Questions" magazina Vogue? U pitanju je video serijal čija je prva sezona u toku, a koncept je takav da se video klipovi snimaju iz jednog kadra, a odabrane javne ličnosti odgovaraju na 73 pitanja. Moram da priznam da sam uživala gledajući jer su pitanja interesantna, a sve deluje nekako sponatno i prirodno. Naravno, prvo sam odgledala ovaj sa Anom Wintour jer me je baš zanimalo šta ima da kaže ova super-moćna žena, a onda, naravno, sa Sarah-om Jessica-om Parker, koja je više nego adorable. Mislim, ko još ne voli Carrie!?

Mame, budite inspirisane! U produžetku su ova dva videa, a ostatak mozete pogledati ovde.

Za slatke snove i lepa buđenja - Boop ogradice

Ništa me ne obraduje tako kao kada pronađem neki divan proizvod za bebe i decu koji pravi neko "naš" :-). Tamo negde, početkom ove godine, bila nam je potrebna nova ogradica za Andrejev krevetac. Prethodna je bila ona klasična, koja se kupuje u kompletu sa jastučićem i jorganom u Aksi i, iskreno, uopšte mi se nije dopadala. Osim toga, svi su imali baš takve ogradice i u jednom trenutku sam pomislila da je prosto neverovatno da u celom Beogradu ne postoje neke drugačije ogradice!? Onda sam malo tražila po internetu i tu na scenu stupaju Boop ogradice! Wow! Neko ovo pravi u Beogradu? Moramo imati jednu!

I tako, vrlo brzo i jednostavno, naručismo ogradicu sa motivom autića koja je potpuno osvežila izgled Andrejeve sobice i učinila njegov krevetac veselijim :-)

Boop ogradice inače pravi Bojana, mama Ivana (6) i Viktora (2), koja je po struci grafički dizajner. Na ideju da pravi ovakve ogradice, došla je kad je po drugi put ostala u drugom stanju i krenula da traga za nekom lepom, jednostavnom, kreativnom ogradicom. Kao ni meni, ni Bojani se ove koje su postojale na tržištu nisu dopadale, jer su bile preterano kitnjaste i u dezenima koji nisu bili po njenom ukusu. Odlučna u nameri da joj se dete budi u lepom ambijentu (a ogradica je prvo što beba vidi kada se probudi), Bojana je ručno oslikala jednu sa motivom ovčice. Ogradica je bila pravi hit među Bojaninim prijateljima koji su dolazili u posetu, pa je ona u jednom trenutku shvatila da oslikavanje i pravljenje ogradica može prerasti u posao. A uz to je poželela da i druge bebe učini srećnim i omogući im da se bude u "lepom". Tako su nastale Boop ogradice, a kako se posao razvio, danas se više ne oslikavaju ručno već se štampaju ekološkim bojama na kvalitetnom materijalu. Ove ogradice se peru u mašini na 30 stepeni i peglaju se najnormalnije. Osim ogradica, u Boop-u možete kupiti i posteljinu, kao i vrećice za igračke  za krevetac.

Kada smo razgovarale, nakon što sam rekla Bojani da želim da Boop predstavim na blogu, Bojana mi je rekla šta je to što najviše voli u vezi sa svojim poslom: "Divan je osećaj kad vidim roditelje koji se raduju kao deca prilikom preuzimanja ogradica. To mi stvarno ulepša dan!"

Dakle, mame (i tate!) ako tražite nešto lepo, kreativno i drugačije za vašu bebu ili želite nekome da poklonite sjajan, koristan i originalan poklon, svartite na Boop Facebook stranicu da vidite šta sve imaju u ponudi i kontaktirajte Bojanu. Klik na slike vodi do Boop stranice.

Grčka

Zažalila sam što nisam ponela mantil sa sobom kada sam danas krenula na pauzu za ručak i odmah mi je bilo jasno - stiže jesen! Rekla bih da stiže još od juna, pošto je celo leto bilo nekako "plačljivo". Mada, meni ne smetaju više tmurni dani kao što su mi smetali ranije. Prija mi da ne umirem od vrućine, a svi znamo kako avgust može biti "paklen" u Beogradu. Jedino kiša. Volim je samo noću, kada smo ušuškani, a ona dobuje. Ne volim kada pada danju, pogotovo sad kad imamo dete, jer onda smo zarobljeni u stanu ili primorani da idemo u druge zatvorene prostore i to me ne veseli.

Ali, ok, kako god. Bitno je da nam je tokom svih 10 dana na moru bilo lepo vreme :-).

Grčka! 

Obožavana Grčka! Nikad mi neće dosaditi. More (more!), ljudi, jezik, hrana, muzika, mirisi. Toplo i poznato. Home away from home.