Omiljeni crtaći / Uzrast (skoro) 3 godine

Andrej gleda crtaće u nekoliko navrata tokom dana: ujutru, kada se probudi, uz mleko; posle vrtića kod bake; tokom večere i onda opet uz mleko pred spavanje. Sve su to neki kratki intervali gledanja kada pogleda jednu epizodu, eventualno dve, nekog svog omiljenog crtaća. Jedino pred spavanje malo duže gleda. Sedi ušuškan u svom krevetu i na laptopu gleda ono što je tražio.

Ovo su trenutno omiljeni crtaći u našoj kući:

1. Pepa Prase. Neprikosnovena Pepa! Crtać je f.e.n.o.m.e.n.a.l.a.n! Ja sam bila prilično skeptična u vezi sa Pepom - nije mi se dopadalo kako je to nacrtano, nije mi se dopadalo groktanje, ma sve mi je nekako bilo bez veze. Nisam pogledala nijednu epizodu, a potpuno sam je odbacila. Kakva greška! Sva sreća, pa je Andrej sam otkrio Pepu kada je uhvatio u nekom trenutku na Miniju, a onda sam ingenioznost ovog crtaća sa njim otkrila i ja. I od letos se "drogiramo" Pepom :-). Ovaj crtani je toliko edukativan da vam opisati ne mogu. Prikazuje realne životne situacije na način blizak deci i samim tim neke stvari im postaju prihvatljivije, poput odlaska u vrtić, kod lekara, zubara, itd. Long live Pepa! :-)

2. Leon lav. Ovo je nešto skroz novootkriveno, ali je stepen opsesije prilično veliki :-). U nekom trenutku Andrej je "snimio" ovog, kako ga zovemo, "lavića" i to na Miniju između nekih crtaća. U pitanju je jako kratak crtać, epizoda traje oko 3 minuta i prikazuje dogodovštine jednog lava. Super je urađen i vrlo je duhovit.

3. Everything's Rosie. Presladak crtać o dogodovštinama devojčice Ruže, dečaka Baneta, ptice Plavke i drugih (na engleskom se drugačije zovu, ovo su imena koja se koriste u našoj sinhronizaciji). Šaren je do besvesti, veseo i zabavan.

Šta gledaju vaša deca uzrasta od 2 i po do 3 godine?