Upoznati umetnika...

Neverovatan je osećaj upoznati umetnika. Ali pravog, pravcatog umetnika, nekoga ko je toliko autentičan i svoj i specifičan, da oplemeni ceo vaš dan. Zahvaljujući svom poslu, bila sam u prilici da upoznam mnogo ljudi, ali nedavni susret i razgovor sa Dobrosavom Bobom Živkovićem, našim čuvenim ilustratorom i karikaturistom, učino je da se osećam kao da sam popila kap vode nakon dugog boravka u pustinji. Umetnik je živ, postoji! Umetnik je opstao i skriva se u nekim vanserijski interesantnim ljudima kao što je Bob.

Nakon samo nekoliko trenutaka razgovora sa Bobom, osetićete želju ili čak pravu glad za saznavanjem više o njemu i njegovom radu, procesu stvaranja, životnim i poslovnim iskustvima jer ostavlja utisak nepresušnog izvora zanimljivih informacija i čudnovatih ideja. Osim toga, on je razoružavajuće spontan i duhovit i mislim da se nikada nisam toliko smejala na poslovnom sastanku kao prilikom susreta sa Bobom.  Detinje iskren i skroman, učinio je da mi sve one njegove sjajne ilustracije koje sam oduvek volela sada budu još draže.

Izvor ove slike je Politika, a klik na nju odvešće vas do simpatičnog intervjua sa Bobom koji je objavljen u ovim novinama 2011. godine