U potrazi za dečijom posteljinom

Ovog vikenda bacila sam se u potragu za dečijom posteljinom. Prvi utisak je da je u Beogradu jako loš izbor dečije posteljine - uglavnom su sve na isti fazon i potpuno nemaštovite, ali nekako se na kraju da "iskopati" i nešto simpatično. Klik na sliku vodi vas do zvanične stranice proizvoda.

U Aksi imaju standardne komplete koji uključuju čaršav, jorgan, jastuk i ogradicu i koji koštaju 3.478,00, ili varijante bez ogradice koje koštaju 1.728,00 dinara.

U Leto Shop-u takođe imaju klasične komplete koji uključuju ogradicu, jorgan, jorgansku navlaku, jastuče, jastučnicu i donji čarsav i koštaju 4.630,00 dinara, a imaju i varijantu koja obuhvata jorgansku navlaku, donji čaršav i jastučnicu i košta 2.298,00 dinara.

Na Buvljaku na Novom Beogradu postoji nekoliko tezgi koje prodaju IKEA-ine stvari i tu se takođe može kupiti posteljina za bebe i decu. Pamučna posteljina košta od 2.000,00 do 2.700,00 dinara u zavisnosti od veličine i dezena. One uglavnom obuhvataju samo jorgansku navlaku i jastučnicu. Tezge na kojima se najpovoljnije mogu kupiti proizvodi (prodavnica na stanici 95. je nešto skuplja) su tezge broj 167 i 68. Ukoliko na samim tezgama ne pronađete to što tražite, možete i da poručite iz kataloga pa će vam prodavci uz proviziju to doneti iz Mađarske. U produžetku su dva modela koja su mi se dopala iz kataloga za 2014, jedan je za krevetac, a drugi za običan krevet. Ako poručujete preko ljudi koji donose dovoljno je da im date šifru koja se nalazi ispod cene proizvoda. Cene u katalogu su u forintama, 1 dinar je otprilike 2,73 forinte.


Na Etsy-u ima puno predloga posebno za one koji vole šareno, šareno , šareno :-) Evo nekoliko predloga posteljina za toddler-e:


Za mališane koji vole Noddy-a, simpatičan set se može poručiti online preko Direct Shop-a i košta 2.879,00 dinara.

A za mališane koji vole Štrumpfove, Tako Lako ima u ponudi nekoliko dezena, među kojima je i ovaj po ceni od 3.774,82 dinara

Jedna stvar je sigurna - našem tržištu fali kvalitetna i maštovita posteljina za bebe i decu...