Kako je izgubljeni Miki završio u Beogradskoj hronici... :-)

Da li vaše dete ima omiljenu lutku? Onu od koje se ne razdvaja i sa kojom spava? Andrej ima :-) To je jedan Miki Maus kog je dobio još kad je bio beba. Naravno, imao je još mnogo drugih lutkica, ali Miki je počeo veoma brzo da se izdvaja po značaju :-) On ga zove "Mika" ili "Mikica" i toliko su nerazdvojni da je Miki kao član porodice ili kao neki kućni ljubimac koga svi obožavamo.

I zato smo bili užasnuti kada smo, pre neki dan, pred spavanje (koje se ne može zamisliti bez Mikija!!!) shvatili da Mikija nigde nema!!! Pretražili smo sve, svaki ugao stana i nigde ga nije bilo! Shvatili smo da je verovatno ispao negde na putu od kola do stana. Onda smo pretražili ceo put od kola do ulaza, gledali u kolima, ispod kola, pretražili ceo ulaz od prvog do poslednjeg sprata kao i liftove. Na kraju sam ja u očajanju napisala na tri papira molbu komšijama da ako pronađu izgubljenog Mikija da ga donesu u stan broj 11 i zalepila molbe u liftovima i na vratima od ulaza. Prošlo je neko vreme, Andreju smo objasnili da je "Mika" možda u kolima ili kod bake, da je sada mrak, pa da ćemo ga ujutru potražiti i da uzme drugog medu što je on prihvatio ali je svaki čas pitao "Gde je Miki?". Bila sam toliko nesrećna, nisam ni bila svesna koliko sam se vezala za tu lutkicu. To su oni momenti koji vas podsete koliko te neke stvari nemaju cenu - u tom momentu sam pomislila kako bih dala sve pare ovog sveta samo da nam se "Mika" vrati.

Andrej je već bio zaspao kada smo začuli zvono na vratima. Ne pamtim kada sam osetila takvu radost - znala sam da se to Miki vraća kući!!!! Neko od komšija je pronašao Mikija u ulazu negde kod podruma i doneo ga! Zahvalili smo mu se mnogo, ali smo bili jako tihi da ne probudimo Andreja. Mikija smo zatim oprali i osušili u mašini i stavili Andreju u krevetac da ga vidi čim se probudi!

Skinula sam oglase da ga tražimo i sutradan odlučila da napišem zahvalnicu i zalepim je na vrata ulaza zgrade kako bismo se još jednom, ovog puta "glasno" zahvalili komšiji, ali i kako bi druge komšije videle da je pronađen (Miki je jako važna persona :-).

Nekome iz naše zgrade se to izgleda učinilo jako simpatičnim pa je to slikao i poslao RTS-u i njihovoj rubrici "Gledalac reporter" nakon čega je porukica završila u "Beogradskoj hronici" :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...