Valentina

I konačno - evo me! Nakon četiri meseca "tišine" na blogu, evo me, vraćam se, i to u velikom stilu hahaha! :-). Šta se desilo od mog poslednjeg post-a? Mmmm, pa, mnogo toga! Na primer - rodila sam bebu!!!!! Jeeeeeeej! Iznenađenje! :-) Da, da, 19. avgusta rodila se moja ćerka Valentina!

Verovatno se sada pitate zašto nisam pisala na blogu o trudnoći...Hmm, pa, i meni je teško to da objasnim. Nekako, nije mi se dalo. Samo sam želela da se porodim i da držim Valentinu sigurno u svojim rukama. Ne znam, suviše sam oprezna osoba. Nikada ne bih mogla da objavljujem milion post-ova gde poziram u slatkim trudničkim odevnim kombinacijama, kao što mame blogerke često rade (što je super ako to vole i mogu i ja čak volim da gledam te slatke post-ove), jer sam ja od onih što sve vreme strepe i čekaju da to prođe. Osim toga, prva četiri meseca sam se jako loše osećala - muka, malaksalost, itd. To je bilo tamo negde od decembra do aprila, kad su svi nešto bili bolesni non-stop, tako da sam i ja često bila bolesna, kao što nikada nisam, i to mi je dodatno otežalo taj period. A da ne pričam o tome koliko je teško biti trudan, povraćati, biti bolestan i voditi računa o slatkom malom aktivnom trogodišnjaku - u isto vreme. :-)

I eto tako, sada smo četvoročlana porodica! Jako sam srećna što sam rodila devojčicu i što sam u prilici da vidim kako odrastaju i devojčice i dečaci. Meni je bilo potpuno svejedno da li ću dobiti devojčicu ili dečaka, čak sam možda malčice više naginjala ka tome da bih volela dečaka, prosto zbog toga što sebe nisam mogla da zamislim kao mamu devojčice, nakon tri godine "mamovanja" dečaku. Ali sada sam tako srećna što smo dobili baš Valentinu! Kao da smo je oduvek imali i kao da nas je oduvek bilo četvoro!

I tako sam srećna što smo joj dali ime Valentina! Odrastajući, imala sam nekoliko omiljenih imena za slučaj da u životu dobijem devojčicu, ali kada je trebalo odabrati, nekako mi nijedno nije više odgovaralo. U suštini, jedno od tih je postalo suviše često, jedno sam uvek koristila za glavnu junakinju u svojim pričama (kao neki moj alter ego) pa mi je nekako bilo bez veze da tako nazovem ćerku, a treće se nije dopalo mom dragom. I onda, odjednom, sinulo mi je - Valentina, a i dragi se oduševio...Nekako je dovoljno naše, a opet može se s lakoćom izgovoriti u inostranstvu, nekako je ljupko, zvonko, nežno i ženstveno. Osim toga, prva žena koja je poletela u svemir zove se Valentina (no pressure! :-). Ipak, odluku je zacementirala činjenica da se glavna junakinja u mom omiljenom filmu, "Tri boje: crveno", zove upravo Valentina!

I na kraju ovog post-a, najvažnije - Andrej je presrećan što je dobio seku! Kaže da je ona njegova najveća ljubav, stalno je grli, mazi, ljubi. Moje srce samo što ne iskoči od radosti svaki put kada vidim te njegove izlive nežnosti. Ali, o tome i pripremi starijeg deteta za dolazak prinove, pisaću u nekom od narednih post-ova!

Dobro došla, Valentina! Vole te mnogo tvoj stariji bata i tvoji mama i tata! :-) <3

p.s. Srećna ti dva meseca, srculence moje!

IMG_0962.JPG
IMG_1100.JPG
IMG_1275.JPG
IMG_4023.JPG
static1.squarespace.com.jpg