Interesantan proizvod: Zaštita od oštrih ivica

Kada smo kupovali nameštaj, konkretno garniture za sedenje, polazna osnova je bila ta da budu takve "da možemo da se bacamo na njih". Znači, da nema ničeg oštrog, drvenog (tipa ručke), gvozdenog, i slično. Soft & cozy :-) Pomisao na dečije glavice koje udaraju u neke oštre ivice mi je bila traumatična. Takođe, iz istog razloga nemamo sto u dnevnoj sobi. Moj muž misli da je to malo "freaky" s moje strane, to što ne želim sto u dnevnoj, a i rado bi negde spustio piće dok gleda TV, a da to nije polica sa knjigama udaljena 3 kilometra, ali meni je teško bilo da i pomislim da Andrej može pasti i udariti u njega. No, od oštrih ivica se ne može pobeći u potpunosti :-). Tako nam je ostao sto na kome se nalazi TV i on je u periodu Andrejevog prohodavanja bio najveći problem. Pokušali smo sa onim stvarčicama koje se kao zaštita stavljaju na uglove stolova, ali Andrej je to skidao kao od šale. Čim vidi da smo to stavili dođe i skine, a realno jako se lako skidaju. Zato smo tu smo tu morali da smislimo nešto drugo i to je bilo otprilike to da smo na uglove stavili dosta vate, zalepili lepljivom trakom, a onda preko svega toga (preko stola) stavili ćebe čije smo ivice vezali za nogare stola, kako Andrej ne bi mogao da ih povuče i kako TV ne bi, nedajBože, pao na njega. To je bilo ok, ali realno tako neestetski, a da ne pričamo o tome da je bilo naporno sve to skidati zbog pranja, pa opet vraćati, itd.

Zato sam se tako obradovala, s obzirom da sad imamo i drugu bebu, kada sam na Facebook-u videla stranicu "Dečija zaštita eNDi" i proizvode koji oni prodaju - praktične štitnike za stolove i drugi nameštaj. Zaštita je debljine 3 cm i obložena je nepromočivim materijalom, tako da se može prebrisati i dezinfikovati, a može se prati i u mašini. Ove zaštite pravi jedna veoma ljubazna žena iz Subotice (pričale smo telefonom kako bi mi pružila više informacija), inače baka tri unučeta! Objasnila mi je da se zaštite prave po merama koje zainteresovani pošalju, i da osim za stolove i komode za koje se najviše traže, zaštite mogu da se naprave i za druge komade ili delove nameštaja koji vam predstavljaju problem. Cena će zavisiti od toga kakva zaštita vam je potrebna (u kojim dimenzijama se pravi), a šalje se post express-om i plaća prilikom preuzimanja. Ukoliko ste zainteresovani, najbolje će biti da ih kontaktirate putem njihove Facebook stranice i porazgovarate o detaljima.

Mi ovu zaštitu nemamo jer nam još uvek nije potrebna, te vam ne mogu dati utiske iz prve ruke, ali mi je delovala dovoljno interesantno kako bih vam je predstavila!

U produžetku su neki primeri kako to izgleda. Slike su preuzete sa Facebook stranice uz dozvolu vlasnice stranice.