Only happy when it rains (not really! :-)

Iako mnogo volim ovu pesmu, kišu nikako ne volim. Za mene kiša nekako odmah znači da se ne može ići napolje i to me nervira. A, znam, deca vole kišu i vole "da skaču po blatnjavim baricama" i dobro pamtim situaciju kada je Andrej imao 2 i po godine, kada ni po koju cenu nije hteo da se skloni sa pljuska na platou ispred Ušća i kada sam ga mokrog do gole kože, dok urla i baca se po podu, jedva uvukla u taksi kako bismo otišli kući. I moram da priznam da me je posle grizla savest što sam ga naterala da odemo jer sam shvatila da je bio u pravu što je hteo da se preusti kiši (bilo je toplo, skoro leto) i da sam ispala totalni smarač. Posle toga sam mu odmah kupila gumene čizmice i kabanicu, kako bismo bili opremljeni za sledeći put :-)

Valentina se rodila u leto i puno prelepih dana smo proveli u dugim šetnjama. Naravno, znala sam odmah da slede hladniji dani i kiša pa sam odlučila da se na vreme opremim, kada su njena kolica u pitanju. I odlučila sam da promenim svoj stav po pitanju šetnje po kiši, ono što sam spomenula na početku ovog post-a, tako da sada idemo napolje i kada je kiša. Naravno, ne baš kada je totalni pljusak. Baby steps. :-)

Anyway, za sada se kao super stvar pokazala Babylove navlaka za kišu za kolica koja sam kupila u dm-u. Navlaka je odlična, jako se lako stavlja, što je vrlo bitno za slučaj iznenadnih pljuskova. Osim toga ima u gornjem delu rajsferšlus, pa do bebe možete lako dopreti, ne morate skidati celu navlaku. Takođe ima i nekoliko rupica sa obe strane što obezbeđuje bebi dovoljno vazduha, a opet, rupice nisu velike i nema bojazni da će kapi kiše pokvasiti bebu. U situacijama kada duva vetar, može se desiti da vam navlaka malo "leti", ali je ja tada vrlo jednostavno pričvrstim za kolica sa dve štipaljke i beba ostaje ušuškana :-)

Tako da, ako niste dobili navlaku za kišu uz kolica, ova navlaka iz dm-a je za svaku preporuku! Cena je 999 dinara.

IMG_3331.JPG