Odličan dressing za salatu

Nikada (nažalost) nisam bila neki ljubitelj povrća i salata, ali eto, u poslednje vreme prosto proždirem zeleniš. U poslednjih nekoliko meseci pojela sam salata više nego za ceo svoj život! Sećam se da sam, ranije, u restoranima, dok slatko jedem neko meso po izboru i krompir na neki način, uvek sa nevericom posmatrala kako neko za susednim stolom,  uživa u rukoli (?!). A eto, sada sam ja ta osoba koja je u stanju da pojede rukolu u nenormalnim količinama i sa neviđenim uživanjem.

U međuvremenu sam shvatila da je dosta toga i do dressing-a i da često on može presudno uticati na to da li će nam se dopasti neka salata ili ne.

Ukoliko kao ja ne volite preterano kisele ukuse, onda je ovo idealan dressing za vas! Ono što vam je potrebno su: bilo koji Aceto Balsamico di Modena, maslinovo ulje i med. Da - med! On je u ovoj kombinaciji čarobni sastojak koji daje šmek prelivu. Kada pomešate ova tri sastojka dobijete zaista sjajan, pomalo slatkasti ukus, koji odlično ide uz razne vrste salata. Što se tiče količina pri mikosvanju, sami odredite koliko ćete čega staviti u zavisnosti od toga kakav ukus želite da postignete (slađi, manje slađi, itd.)

Primer miksanja sastojaka za dressing za salatu za jednu osobu:

Salata

* 6 čeri paradajza

* 2 šake listova rukole

* Malo izmrvljenog feta sira

Dressing

* 2 kašike aceta

* 1 kašičica meda (obično stavljam bagremov, ali možete bilo koji)

* 2 kašike maslinovog ulja

Umutite sastojke u posudi i prelijete preko salate, a zatim izmešate. 

Ako pravite veću količinu salate, samostalno odmerite sastojke za dressing, a ovaj primer može vam poslužiti kao polazna osnova.

Prijatno! :-)

 

   Photo: prince 'n' soul

 

Photo: prince 'n' soul