Pretrpanost i odakle početi borbu protiv iste :-)

Kod mene trenutno pomalo vlada pretrpanost - ponekad imam utisak da će nas stvari zamoliti da se iselimo :-). Po prirodi sam "skupljač" i neko ko je do skoro čuvao kolekciju pozivnica za rođendane iz vrtića, a da ne govorimo o vežbankama za pismene iz ruskog jezika iz osnovne, garderobi iz srednje škole, sveskama sa fakulteta i sličnim stvarčicama. Dosta toga sam morala da se odreknem kada smo se useljavali u novi stan i to mi je strašno teško palo, ali moram da priznam da je, u suštini, sjajan osećaj kada napravite red i stvorite prostor za nove uspomene. Mislim, i dalje bih volela da mogu sve što volim da sačuvam, ali, znajući da je to nemoguće, sada se lakše rastajem sa stvarima i čak uživam u pogledu na police koje su sređene i na kojima čak ima mesta. Ok, priznajem, sada smo ponovo u fazi pretrpanosti i "police na kojima ima mesta" trenutno ne postoje u našem stanu, ali posvetiću leto tome, so, don't judge me :-)

Osim gore pomenutog, kod mene pomalo vlada haos i u virtuelnom svetu, tj. u vezi sa mojim email-om. Toliko nekih gluposti primim dnevno, da ponekad promašim regularni i bitni email. Ne računajući spam, tu je gomila dnevnih alert-ova i newsletter-a, na koje sam se svojevremeno prijavila, ali koji mi više nisu potrebni ili su postali van kontrole skroz. Oslobađanje od istih je totalni smor koji traje sto godina, gde morate da kliknete na "unsubscribe" na svakom, pa da opet potvrdite putem mejla, mislim, traje sto godina i što je najgore - izgleda da to uopšte ne funkcioniše pošto sam to uradila više puta za više sajtova i njihovi mejlovi su nastavili da mi stižu.

Zato sam se jako obradovala kada sam na internetu slučajno saznala za Unroll.me, servis koji vam omogućava da se besplatno, kroz par klikova oslobodite primanja svih neželjenih mejlova. Užasno je jednostavno za korišćenje, a ceo proces traje 5 minuta, možda i kraće. U nekom trenutku vam traži da podelite sa prijateljima na fejsu da koristite Unroll.me kao uslov da se dovrši akcija do kraja i, iako to baš ne volim, ja sam to uradila, i kako bih završila proces i kako bi moji prijatelji saznali za ovo. Uglavnom, na početku sam bila skeptična i nisam verovala da će gluposti prestati da mi stižu, međutim, evo, nekoliko dana kasnije, moj inbox je čist i stižu samo mejlovi koje sam želela da nastave da dolaze.

Anyway, možda ste vi već znali za ovo, iako se meni čini da sam otkrila Ameriku, ali ako niste - nema na čemu! :-)

Borba protiv pretrpanosti na svim nivoima, za 2016. godinu je počela! :-)

Photo: free images via  pexels.com

Photo: free images via pexels.com