Uradi sam: Insekti :-)

Andrej obožava kada se igra sa nekim, ali, isto tako, jako lepo ume da se igra sam. To je nešto na čemu smo radili, jer je svojevremeno insistirao da se neko igra sa njim. Vremenom, uz podsticaje s naše strane (i blago odbijanje poslušnosti :-), naučio je da se igra sam i da u tome uživa. Dok je isključivo hteo da se igra sa nama, mi smo bili ti koji su pričali priču, bilo da se radi o životinjama, vozovima i sl. ("i onda je slon skočio u jezero i poprskao lava..." - sve vam je jasno :-). Međutim, kada je naučio da se igra sam, mašta mu je neviđeno proradila i sada, dok radim nešto drugo, obožavam da ga gledam dok se igra i slušam kako sebi u bradu mrmlja šta ko od životinja radi i šta se dešava....to je tako slatko!

No, povremeno, obično negde između 19:30 i 20:30, odnosno između večere i spavanjca, ume da se požali da se svega izigrao, ali da bi još nešto "da radi" pre nego što ode na spavanje. Ha, mom to the rescue! Tu stupaju na scenu moji "kreativni projekti"  :-)

Uglavnom ugrabimo nešto što imamo kod kuće i stvaramo. Naravno, ponekad i unapred kupim nešto za šta mislim da će nam kad tad trebati, ali uspevamo da se snađemo i sa onim što imamo u tom trenutku.

Tako su pre neki dan došli na red ovi insekti :-). Zaista je jednostavno! Od materijala smo koristili: zelene štapiće (kupljeni kod Kineza, ali možete umesto toga skupljati štapiće od sladoleda ili izrezati neki karton koji imate kod kuće), kolaž papir, dugmad, foliju, kartonske kolutove koji su ostali od toalet papira. Naravno, potrebni su vam i lepak i makaze.

Andrej se super zabavio, bio je jako ponosan na ono što je napravio, a i ja sam uživala! :-)