Inovativna kolevka za bebe - SNOO

Obe moje bebe su maltene od prvog dana po povratku iz bolnice bile na režimu spavanja i ishrane koji je za njih, u dogovoru sa mnom, isplanirala moja privatna babica. Samim tim, ti prvi dani prošli su mnogo manje stresno i ja ih pamtim kao dane najvećeg uživanja. Ok, bilo je problema sa dojenjem prvih desetak, petnaest dana sa Andrejem, dok nismo naučili kako, a posle je sve teklo glatko. Bebe nisu imale grčeve tako da sam sigurna da je i to doprinelo tome da smo svi bili opušteniji. Od samog starta smo, takođe, radili i na tome da bebe dobro prihvate vreme spavanja i da razlikuju dnevno od noćnog spavanja, tako da je Andrej od šestog meseca spavao celu noć, a Valentina je to počela već sa četiri i po.

Ukoliko ste zainteresovani da malo više istražte na temu "sleep training-a", preporučujem da malo proučite rad Dr. Harvey Karp-a, jednog od vodećih svetskih stručnjaka za dečiji razvoj, pisca čuvene knjige The Happiest Baby on the Block i mnogih drugih. On je posvetio godine rada upravo edukovanju roditelja u vezi sa spavanjem njihovih beba i dece. Osim toga, njegova kompanija Happiest Baby prošle godine je na tržište izbacila veoma inovativnu kolevku za bebe do šest meseci starosti, SNOO.

SNOO je, kako kažu, "smart sleeper" dizajniran tako da ljuljuška bebu i proizvodi intenzitet umirujućeg zvuka u skladu sa bebinim nivoom uznemirenosti. Osim toga, beba se stavlja u specijalni "swaddle" koji dodatno umiruje bebu i koji se pričvršćuje za kolevku kako bi beba spavala sigruno na leđima. SNOO je predviđen i za dnevno spavanje, ali je prvenstveno stvoren sa namerom da roditeljima pomogne kada je u pitanju noćno spavanje. Naravno, SNOO nije tu da zameni vas i svakako da ćete uzimati bebu ukoliko plače, ali će vam isto tako pomoći da bolje spavate noću jer će moći da pomogne bebi koja ima slabiji san da se lakše ponovo uspava, kao i da savlada ponovno uspavljivanje bez toga da je vi morate uzimati. Iskreno msilim da značaj ovoga mogu da razumeju samo iscrpljeni roditelji koji danima ne sklapaju oči nocu.

Ukoliko vaša beba lepo reaguje i na običan krevetac i generalno lako usvaja navike spavanja, onda vam SNOO nije potreban. No, ako imate problema sa bebinim spavanjem ili ste toliko iscrpljeni da jedva preživljavate, ovo može da bude rešenje za vas. Ja sam za SNOO saznala preko Marcie Leone, simpatične mame blogerke koja stoji iza bloga Not So Mumsy za koji sam davala intervju prošle godine. Ona ga je ishvalila, a pošto je u pitanju inovativna kolevka na tržištu pomislila sam da bi bilo dobro da ga predstivim i vama. SNOO se može kupiti putem sajta i trenutno se isporučuje jedino u SAD-u i Australiji. Ukoliko živite u Srbiji jedina opcija je da vam proizvod donese neko ko živi u ovim zemljama. Verujem da će u nekom trenutku početi da prodaju SNOO i na teritoriji Evrope.

Ako neka mama ima SNOO nek javi svoja iskustva!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...